Всі рецепти з мого записника, перевірені
і схвалені родиною.
Смачне доповнення
до супу
Тісто :
4 ст.л. манної крупи ( з верхом ),
1 сире яйце,
дрібка солі,
дрібка меленого перцю,
можна трохи розтопленого вершкового масла чи олії
Вимісити в’язку масу, дати постояти 30 хв. Потім класти ложкою в готовий киплячий суп ( з уже звареною
картоплею, м’ясом чи фрикадельками, заправлений морквяно – цибульною пасеровкою
і спеціями ), щоразу вмочуючи ложку в каструлі. Коли галушки спливуть, поварити
їх ще 2-4 хвилини, помішуючи. Відставити
від вогню. Настояти страву 20 – 30 хвилин і подавати із зеленню . Смачного !
Вдало посолити фарш на котлети
Дуже смачні яблучні оладки
Тісто :
1 яйце,
3 ст.л. цукру,
¼ ч.л. солі,
1 скл. кефіру,
½ ч.л. соди,
1,5 скл. борошна,
2 – 3 яблука, (смачніше з кислинкою),
1 краплю ванільної есенції.
Зробити в’язке тісто, покришити в
нього обчищені яблука ( кубики ),
вимішати, дати постояти 30 хв. для набрякання
клейковини. Смажити на олії, кілька раз перевертаючи. Викласти на
паперову серветку, щоб промокнути олію.Посипати сумішшю цукрової пудри з корицею.
Подати з сметаною.
Порошок для печива своїми руками
3 ч.л. лимонної кислоти,
5 ч.л. соди,
12 ч.л. борошна.
Всі чайні ложки без горбика !!!
Всі інгредієнти змішати, покласти в скляну банку і закрити кришкою.
Використовувати для розпушування виробів з тіста.
Дивовижний кекс
Просто, легко, смачно і дешево. І до того ж , дозволяє утилізувати кисле
молоко (кисляк).
Тісто:
1 яйце,
1 скл. цукру,
1 скл. кефіру,
½ ч.л. соди,
дрібка солі,
кілька крапель есенції ( я беру польську «Сметанкову» ),
1,5 скл. борошна,
100 мл олії .
Замісити тісто міксером, кладучи інгредієнти в такій послідовності, як я
написала ( олію в кінці замісу ). Вилити у змащену олією і посипану сухою
манною крупою форму ( я використовую круглу чавунну сковороду ) і випікати 35 –
40 хв. Перевірити готовність дерев’яною зубочисткою ( проколоти корж, якщо
скіпочка суха,- значить, кекс готовий). Посипати цукровою пудрою.
Варіанти :
1.В тісто можна покласти :
-промиті родзинки посипані дрібкою
борошна;
-порізані цукати,
-макову масу,
-подрібнені горіхи,
-вимочений, обсушений і порізаний
чорнослив,
-кокосову стружку
Тощо.
2.Зверху готовий кекс :
-посипати сумішшю цукрової пудри з
какао – порошком,
-змастити сметанним кремом і
посипати розчинною кавою ( скупо, щоб не
надто гірчило ) і кокосовою стружкою
Тощо.